Förlust på övertid för Luleå

Formstarka Mora besegrade Luleå med 5-4 på övertid i en jämn och spännande uppgörelse i Coop Arena på måndagskvällen. Luleå förde spelet större delen av tiden, men Mora kontrade blixtrande snabbt, och var effektiva när lag laget fick målchanser.

-Jag är mycket besviken över vad vi presterade i kväll. Vårt spel i numerärt överläge fungerade inte bra, och vi förtjänade inte att vinna, sade Slavomir Lener, Luleås tränare till TT.

Även försvarsspelet brast i hemmalaget. Mora gjorde två mål i tredje perioden, där Luleås backar blev helt överspelade och lämnade Tero Leinonen i kassen utan stöd.

I förlängningen utvisades Moras Ross Lupaschuk för fasthållning, men Luleå misslyckades med att förvalta övertaget. Mora avgjorde till slut med ett kontringsanfall, signerat Kalle Kerman och Peter Smrek.

Slavomir Lener provade olika uppställningar för att fylla hålet efter NHL-flyktade Vladimir Orzhagh. Bäst fungerade förstafemman när Orzagh ersattes av Karl Fabricius.

– Visst är saknaden efter Orzagh stor, men nu är det som det är och det är bara att gilla läget, säger Mikael Renberg till Norrbottens Nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".