Fyra häktade för narkotikasmuggling

Fyra män har häktats av Luleå tingsrätt för misstänkt narkotikasmuggling. Enligt Anders Danielsson, chef för länsnarkotikaroteln, handlar det om det största narkotikabeslag som någonsin gjorts med anknytning till Norrbotten.

Tre av männen har häktats under de senaste dagarna och på torsdagen häktades ytterligare en man. Männen misstänks ha smugglat in narkotika via Skåne, där polisen och tullen också beslagtog knarket.

- Jag vill inte gå ut med hur stort beslaget är, men det är i särklass det största beslag, som tagits med anknytning till länet. Vi har länge arbetat med att utreda smugglingen tillsammans med Rikskriminalen och tullen, säger Anders Danielsson, chef för länsnarkotikaroteln.

Polisen ska nu förhöra ytterligare personer och det kan bli fler gripanden. En av de fyra männen kommer från Boden, medan övriga kommer från olika delar av landet, men det finns också internationella kontakter.

- Vi vill inte utesluta att det kan bli aktuellt med utredningsåtgärder i annat land och därför är också en internationell åklagarkammare inkopplad. All narkotikahandel på den här nivån är i huvudsak organiserad på ett eller annat sätt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".