Bättre än väntat för testanläggning

Verksamheten vid Bosch testanläggning utanför Arjeplog har gått bättre än ursprungsplanerna. Idag jobbar 35 personer med anknytning till orten på anläggningen, i samband med invigningen räknade bosch att 15 personer skulle anställas lokalt.

- Ett bredare utbud av service och tjänster har gjort att det jobbar fler på anläggningen, säger Lars Holmgren på ATM, som driver anläggningen åt Bosch.

När anläggningen projekterades beräknades att ett par hundra utländska testingenjörer och 15 lokalt anställda servicepersoner skulle jobba vid anläggningen.

När den tredje säsongen nu drar igång kommer det på anläggningen att finnas 400 utländska ingenjörer och 35 lokalt anställda personer, som jobbar med service och underhåll av anläggningen.

Lars Holmgren på ATM tror att den positiva trenden kommer att hålla i sig.

- Jag ser idag inget som talar för en avmattning. Jag tror tvärt om att vi kommer att kunna göra mer kvalificerade jobb lokalt, att vi kommer att gå in mer i tekniska projekt. Det skulle innebära att vi skulle kunna göra fler jobb med lokalt anställd personal, vilket skulle ge ekonomiska fördelar.

- En trolig utveckling är att personalstyrkan kommer att öka med 10 procent årligen, säger Lars Holmgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".