Tobias Mård och Peter Ericson. Foto: Jon Hedström.

IT-företag etablerar sig i Stockholm

IT-företaget Exait, med kontor i Luleå, Piteå och Skellefteå öppnar ett nytt kontor i Stockholm. Målet år att den nya filialen ska ha omkring 30 anställda inom 3år. Satsningen kan även betyda nya jobb till Norrbotten.

Exait bildades för fem år sedan och har idag 60 anställda. Målet är att företaget ska fördubbla sin omsättning och vara uppe i minst 80 anställda 2009. Företaget omsatte förra året 60miljoner kronor, om tre år ska den siffran vara 125miljoner kronor. Bland Exaits 900 kunder finns bland annat Vattenfall, SSAB och Länsförsäkringar. Peter Ericson är VD för Exait i Luleå.

- Vi gör den här satsningen för att vi ska nå det mål vi har satt upp till 2009. För att göra det så måste vi sprida oss geografiskt. Nu satsar vi på Stockholm, men jag är övertygad om att etableringen kommer att innebära att vi också kommer att anställa fler här i Norrbotten, säger Peter Ericson.

VD för Exait i Stockholm blir den före detta pitebon Tobias Mård, som har varit verksam inom IT-branschen i Stockholm i över tio år.

- Jag hoppas kunna tillföra Exait, dels det nätverk jag har hunnit arbeta upp i Stockholm, och dels erfarenhet av att starta upp liknande verksamheter, säger Tobias Mård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".