Sjukersättning försenad

Försäkringskassan hinner inte med utbetalningarna av sjukersättning. I Luleå och Boden ligger man en månad efter i utbetalningarna och har man otur kan det dröja ännu längre.
Bengt Andersson sjukskrevs en och en halv månad i mitten av februari och han har ännu inte fått någon sjukersättning. - Jag tycker att det är fördjävligt. Jag har villa och räkningarna dras direkt från kontot så det gäller att ha pengar på banken. Bengt Andersson lever på sina sparpengar men förstår att folk som inte har några blir desperata. - Det kan inte vara meningen att det ska vara så här. Lena Vikström är enhetschef för Försäkringskassans utbetalningar i Luleå och Boden. Hon säger att anledningen till att det tar så lång tid är personalbrist och en lavinartad ökning av sjukskrivningar. - Vi kan bara göra vårt bästa utifrån de pengar som vi fått tilldelade av regeringen. Vi kan ju inte trolla, säger Runo Vikström som är politiskt tillsatt och ordförande i Försäkringskassans styrelse i Norrbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".