Företag i Öjebyn utökar

Det går bra för Verkstadsföretaget Nordtool i Öjebyn som har SSAB Hardtech och Ferruform i Luleå som största kunder. Nordtool planerar nu utbyggnad av fabriken och fler anställda enligt företagets VD Gösta Söderberg.
Nordtool startades i början av 70-talet av statsföretag för att tillverka maskindelar till träindustrin. Företaget har med andra ord drygt 30 år på nacken och har under den tiden bytt ägare till IVAB, Infjärdens Värme AB. Det har utvecklats till ett verkstadsföretag som tillverkar avancerade stora maskiner bland annat svarvar och fräsar, men inte minst stora pressverktyg till länets tunga plast och metallindustri, SSAB Hardtec och Ferruform i Luleå. Därifrån har efterfrågan varit så stor att Nordtool nu går mycket bra. - Vi är fullbelagda fram till augusti månad, så vi kan inte ta på oss mera jobb och det är för vår bransch ganska unikt, säger Nordtools VD Gösta Söderberg. Han säger att det finns planer på att bygga ut fabriken och anställa ett par personer per år. Från Nordtools största kunder finns ett uttalat önskemål att ha ett verkstadsföretag i Norrbotten som kan leverera tillräckligt stora och tillräckligt många avancerade maskiner när det behövs. Det tror Gösta Söderberg att Nordtool snart kan leva upp till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista