Promenader mot klotter och inbrott

Föräldrarnas initiativ till kvällspromenader runt Furuparksskolan i Luleå har gett resultat. Sedan i höstas har skolan inte haft några problem med skadegörelse.

I flera år hade Furuparksskolan i Luleå problem med skadegörelse och inbrott på kvällstid. För att få slut på problemen kom föräldraföreningen med förslaget att föräldrar skulle gå förbi skolan varje kväll för att se att allt var lugnt. En höst med promenader runt skolan har gett resultat, säger Catharina Eldstål, lärare på Furuparksskolan i Luleå.

– Sedan skolstarten i höstas har det inte varit något klotter, någon skadegörelse eller några inbrott, säger Catharina Eldstål.

Varje klass på skolan får 15 kvällar att ansvara för, då föräldrarna i klassen får sköta kvällspromenaderna vid skolan. Det gör att det inte blir så många kvällar per förälder, utan en om året ungefär. Efter den här terminen ska det göras en utvärdering, men Catharina Eldstål hoppas redan att försöket med promenaderna ska fortsätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".