Jaroslav Hlinka.

Hlinka kan välja Luleå Hockey

Den tjeckiske landslagscentern Jaroslav Hlinka lämnar sin tjeckiska klubb Kloten och kan komma att hamna i Luleå. Hans agent Ales Voleks säger att hans förstaval är Frölunda, men Luleåtränaren Slavomir Lener är hemlighetsfull: ”Jag kan inte säga så mycket, men det är inte så enkelt”.

Under den här veckan är det sista chansen för elitserielagen att värva nya spelare. En intressant spelare som har blivit tillgänglig är den tjeckiske landslagscentern Jaroslav Hlinka. På söndagen fick han klartecken att lämna sin schweiziska klubb.

Det som kan tala för Luleå Hockey är att lagets tränare Slavomir Lener känner Jaroslav Hlinka väldigt väl. Dels från landslaget men också från Sparta Prag.

Hlinka blev världsmästare 2001 och han har spelat totalt fyra VM-turneringar. Närmast kommer han från spel i den schweiziska ligan där det blivit 36 poäng på lika många matcher. Trots detta kom beskedet under helgen att han lämnar klubben. Det beror på att Kloten värvat en annan spelare som Luleå varit intresserat av, nämligen finländaren Lasse Pirjetää.

Alex Voleks som är Hlinkas agent medger att han pratat med Luleås tränare Slavomir Lener men att det är Frölunda som ligger närmast en underskrift. Lener själv är dock fåordig:

– Jag kan inte säga så mycket, men det är inte så enkelt, säger Luleåtränaren.

Frölunda eller kanske Luleå Hockey? Under de närmaste dagarna kommer beskedet var Jaroslav Hlinka kommer att spela.

Peter Sundkvist, SR Norrbotten
peter.sundkvist@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".