Konstnären Maj-Lis Skaltje. Foto: Jon Hedström

Tävling om konst till Kulturens hus i Luleå

Idag presenterades vilka konstnärer som får vara med att tävla om uppdraget att smycka ut kulturens hus i Luleå. 16 konstnärer från Sverige och Finland har valts ut. Av dem kommer fem stycken att få fortsätta att arbeta med utsmyckning av olika delar av Kulturens hus.

Under en rundvandring på Kulturhusbygget fick konstnärerna titta på lokalerna och de platser där deras konst kan hamna. Konstnären Maj-Lis Skaltje från Kiruna, är en av dom utvalda.

- Det kom som en väldigt glad överraskning att bli inbjuden till det här. Det behövs ibland en spark i baken, när man håller på med kreativt arbete, säger Maj-Lis Skaltje.

En annan Norrbottens konstnär som får tävla om att få ha sin konst på Kulturens hus, när det öppnar nästa år i Luleå, är Brita Weglin från just Luleå. Hon har jobbat som konstnär i över 20 år och har haft utställningar runt om i Sverige och även utomlands.

- Det är roligt att man får vara med och ge förslag så jag känner mig glad och hedrad. Det är ju ett fantastiskt bygge, man är glad, herregud att vi får en så fin kulturbyggnad i Luleå, säger Brita Weglin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".