Nya hot i gängbråket i Luleå

På onsdagseftermiddagen kände sig en man hotad av en annan man med kniv och gjorde en polisanmälan och båda tillhör de två grupper, som tidigare var med vid skottlossningen på Statoil.

Inge Barsk vid Luleåpolisen säger att en anmälan om hot nu utreds och den man, som kände sig hotad ska höras. Däremot vet polisen inte vad, den som skulle ha hotat har för identitet.

Något fysiskt hot var det inte och här kan det i stället bli fråga om brott mot knivlagen.

Båda männen tillhör de två grupper, som deltog i slagsmålet på en nattklubb i Luleå tidigare, då en basketspelare fick en flaska i huvudet. Utredningen om den händelsen har lagts ner i brist på bevis.

Samma människor var inblandade i skottdramat på Statoil i Luleå och det handlar om folk från Turkiet och Iran-Irak, möjligtvis kurder, som använder våld mot varandra.

Länskriminalens chef Harry Nyman säger att det är första gången den här typen av etniska konflikter med våld inblandat drabbat Norrbotten och polisen följer grupperna i Luleå närmare.

Den man, som kände sig knivhotad i går var på tillfälligt besök i Luleå, men sedan har tidigare flyttat härifrån på grund av otrygghet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".