På rymmen från behandlingshem

Polisen fick under natten mot söndag larm om en tjuvtankning och var tvungen att preja bilen av vägen för att få stopp på den. Föraren var en pojke som avvikit från ett behandlingshem.

I helgen tog polisen en pojke i 17-årsåldern som visade sig vara på rymmen från ett behandlingshem söderut. Pojken kommer från Norrbotten. Han stoppades av polisen under natten mot söndag efter det att han tjuvtankat på en mack i Luleå. För att få stopp på pojkens framfart var polisen tvungen att preja honom i diket. Det var 5 ungdomar i åldrarna 17-20 år i bilen. Polisen hittade också en luftpistol.

Pojken som är född 1989 är nu misstänkt för snatteri, grov olovlig körning, brott mot vapenlagen, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, och tillgrepp av bil. Ynglingen finns fortfarande hos polisen i Luleå och ska troligtvis föras tillbaka till behandlingshemmet med hjälp av kriminalvården under måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".