Möter knivstucken kamrat i rätten

En 51-årig man från Arvidsjaur åtalas under måndagen vid Luleå tingsrätt för försök till dråp på en jämnårig kamrat. Det var i november förra året som en fest hemma hos den åtalade mannen urartade. Det hela slutade med att en man fick livshotande skador efter flera knivstick i magen.

Kvällen den 5 november 2005 började i dur för de inblandade männen. Det var tre män som hade fest hemma hos den åtalade 51-åringen i en by utanför Arvidjaur. Men festkvällen slutade i moll när två av männen hamnade i bråk framåt småtimmarna. Den tredje mannen hade då somnat.

Under bråket ska den ene ha tagit struptag på sin kamrat, varpå denne försvarat sig med hjälp av kniv. Enligt åklagarens stämningansökan har den åtalade mannen upprepade gånger huggit sin jämmnåriga kamrat i magen.

Mannens skador såg först ut att vara livhotande, men tillståndet för honom stabiliserades senare. Männen slog själva larm om händelsen och polisen grep 51-årigen i bostaden samma natt. Han har sedan dess suttit häktad, och åtalas 51-åringen för försök till dråp på sin kamrat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".