Mikael Renberg.

Renbergs 100:e mål för Luleå

Luleå Hockey ägde nästan hela matchen hemma mot Brynäs på tisdagen, men fick ändå nöja sig med två poäng efter avgörande i förlängningen. Lubos Bartecko gjorde 2–1-målet för Luleå där Mikael Renberg gjorde sitt 100:e elitseriemål.

En taktiskt perfekt genomförd match av Brynäs, som gjorde allt rätt när det gällde att störa Luleås anfallsspel. Talande var att Brynäs till och med lyckades göra hemmalaget mållöst i spel fem mot tre i drygt tre minuter sammanlagt under matchen.

Hemmalaget trummade på för fullt, men uppträdde stundtals frustrerat när pucken vägrade hamna i Brynäsmålet. Markus Korhonen som vaktade kassen storspelade, särskilt i slutperioden. Däremellan blixtrade Gävlelaget till med giftiga kontringar, men även Luleås målvakt Tero Leinonen var på hugget den här kvällen.

Vid full tid var resultatet 1–1, och skottstatistiken talande 34–17. I förlängningen avgjorde Lubomir Bartecko för Luleå i spel fyra mot tre.

SR Norrbotten/TT
nyheter.norrbotten@sr.se

Matchfakta:
Luleå–Brynäs 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
Första perioden: 0–1 (15.48) Daniel Casselståhl (Daniel Hermansson, Jonas Almtorp) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 1–1 (12.49) Mikael Renberg (Fredrik Hynning, Jonas Nordquist).
Fjärde perioden: 2–1 (4.05) Lubos Bartecko (Thomas Koch) spel fem mot fyra.
Skott: 38–17 (7–2, 14–9, 13–6, 4–0).
Utv, Luleå: 4x2. Brynäs: 8x2.
Domare: Christer Lärking, Solna.
Publik: 4 801.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".