Nytt grepp på biblioteket

När Stadsbiblioteket flyttar in i kulturens hus i Luleå satsar man på nya medier. Redan nu kan du låna talböcker, filmer och musik, men snart kommer även tv-spel att kunna lånas.

Just nu är projektet på planeringsstadiet, det finns en del upphovsrättsliga frågor att lösa, innan det blir klart utlåningen av tv-spel kommer att gå till, det säger Janne Olofsson, bibliotekarie och IT-samordnare på Stadsbiblioteket i Luleå.

- Vi hoppas väl att när det nya biblioteket står klart, om ett år högst, så ska vi ha kommit igång, säger Janne Olofsson.

Att satsa på tv-spel är väl inte helt okontroversiellt, det finns till exempel många väldigt våldsamma spel, men Janne Olofsson tycker att det också finns många tv-spel som passar bra in i bibliotekets utbud.

- Det gäller att tänka strategiskt och att fatta beslut. Det sägs att det är väldigt utvecklande, och jag tror faktiskt det, säger Janne Olofsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".