Slog sambon i huvudet med hammare

Idag har åtal väckts mot en 46-årig man i Pitetrakten som är misstänkt för flera grova brott. Däribland annat flera våldtäkter och grov kvinnofridskränkning av sin sambo.

Det här handlar om en man som har under det senaste halvåret utsatt sin sambo för synnerligen brutalt våld.

Bland annat ska mannen i november har slagit med en hammare mot kvinnans huvud och uttalat dödshot. Han ska även ha våldtagit henne vid två tillfällen enligt åtalet och i samband med en av våldtäkterna ha tvingat henne ta amfetamin, slagit henne i huvudet och misshandlat henne så att hon fått sår i munnen.

Han har också vid ett annat tillfälle tagit strupgrepp på kvinnnan och slitit i hennes tunga så att hon haft svårt att andas och blivit omtöcknad. Mannen ska även ha bränt kvinnan med en cigarettändare och i håret.

En del av misshandeln har skett i bostaden i Pitetrakten, endel på hotell i Stockholm, och en del även under en semesterresa på Kanarieöarna då sambon hotats med kniv.

I stämningen, som bygger på totalt sju åtalspunkter, står även att läsa om att den 46-årige Piteåbon ska ha utttalat dödshot och misshandlat även andra personer i omgivningen.

I begreppet kvinnofridskränkning ingår att hoten eller våldet skett vid upprepade tillfällen. Straffet för grov kvinnofridskränkning kan ge mellan ett halvår och sex års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".