"Arosenius bör avgå"

Länspolismästaren i Norrbotten, Karl-Bertil Arosenius, kritiseras för att ha lagt ut bilder på en kontaktförmedling på Internet. Bland annat när han själv ligger halvnaken i snön. Anna Grönlund Krantz (fp), tycker nu att Arosenius bör avgå.

– Jag tycker att hans agerande är väldigt olämpligt för en länspolismästare, och jag tycker att han ska ta konsekvenserna och lämna sin post, säger Anna Grönlund Krantz.

Det är inte första gången Karl-Bertil Arosenius kritiseras, men han tycker själv inte att han bör avgå.

– Jag tycker inte att jag har något skäl att avgå. Jag tycker inte att jag har gjort något som är omoraliskt på något sätt, säger Karl-Bertil Arosenius.

En av bilderna handlar om hur en kvinnas utseende förändras efter sex öl, Anna Grönlund Krantz anser att den är kvinnoförnedrande, men inte Arosenius.

– Jag tyckte bilden var tekniskt rolig, å det är klart när man säger att man uppfattar det här som kvinnoförnedrande, då blir jag ju jätteledsen för det var aldrig min tanke.

– Då tycker jag att det nästan är värre, när jag tänker efter, att ur alkoholpolitisk synpunkt ska man ju inte skoja om sånt här, säger Karl-Bertil Arosenius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".