Kirunapartiet hoppas bli vågmästare i landstinget

Nu drar Kirunapartiet igång sin valkampanj inför landstingsvalet i höst.
Partiet räknar med att få tillräckligt många röster för att få tre till fem mandat i landstinget, och väl där tänker partiet lägga all sin kraft på att stärka sjukvården i hemkommunen.

Kirunapartiets ordförande Lars Törnman säger att han är beredd att stå som första namn på valsedeln om partiet så vill.

-Vi vill ge Kirunaborna ett alternativ som enbart kommer att jobba för Kirunabornas bästa i landstingsfrågor, säger Lars Törnman.

Han hoppas också på röster från utflyttade Kirunabor, men också från andra länsbor.
- Det som är bra för Kiruna är oftast också bra för andra orter med små sjukhus, säger Lars Törnman.

När Kirunapartiet började prata om att ställa upp i landstingsvalet, diskuterade man också att ställa upp under ett annat namn, men nu har man kommit fram till att det är ärligast att behålla namnet Kirunapartiet, eftersom det är Kirunafrågor man vill driva.

Bakom satsningen på landstinget ligger besvikelsen över neddragningarna inom sjukvården i Kiruna och droppen var att det inte blev något av öppnandet av BB.

-Det verkar bli väldigt jämt mellan blocken i landstinget, och då kan vi med några mandat få en vågmästarroll, och då får vi väldigt mycket att säga till om, säger Lars Törnman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".