Kappa i Piteå gynnas av växande östmarknad.

Det var i samband med ett seminarium med anledning av fabrikens 40 årsdag som den Holländska koncernledningen berättade att Kappa Kraftliner i Piteå kommer att gynnas av en kraftigt växande marknad i Östeuropa.
För drygt ett år sen bytte pappersbruket i Piteå ägare från AssiDomän till Holländska Kappa Packaging. I år fyller fabriken 40 år och på ett seminarium om koncernens framtid stod det klart att marknaden i öst, bland annat för det ytpapper till wellpapp som tillverkas i Piteå och som kallas Kraftliner, kommer att växa kraftigt. - Det kommer att öppna en ny marknad för Piteå eftersom fabriken producerar en mycket jämn kvalite samtidigt som den lokala produktionen i de här länderna har stora problem med det, säger Holländska Kappa Packagings koncernchef Fritz Beurskens. Under seminariet berättade Beurskens också att Kappa koncernen troligen kommer att börsintroduceras inom två år. Den är redan tillräckligt stor för det men man måste avvakta tills marknaden stabiliserat sig, sa han bland annat. Beurskens försökte också övertyga skeptikerna om att piteåfabriken inte är i osäkra utländska händer. Den stora investering som nu är på gång och som leder till att fabriken vid årets slut kan öka sin produktion till 700 000 ton är ett bevis för det menar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".