Sammankopplas med rasister

”Ett klick för skogen” är inte rasister. Trots det sammankopplas den Luleå baserade stiftelsen med en rasistisk webbplats. Utan resultat har de som ansvarar för stiftelsen under en tid försökt få bort länken från den rasistiska hemsidan.

En rasistisk webbsida på Internet länkar till den Luleå baserade stiftelsen ”ettklickförskogen.se”. Stiftelsen vill inte sammankopplas med den rasistiska sidan och har under ett års tid försökt få dem att ta bort länken, men det utan resultat.

De ansvariga för den rasistiska sidan hävdar att det är deras rättighet att länka vart de vill. En av dem som har ettklickförskogen.se säger att det här känns jobbigt och de ofta får e-post från folk som upplyser dem att de finns på den här sidan och undrar varför de gör det. Då skickar de tillbaka ett meddelande, där de förklarar att de har försökt få bort länken men utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".