En del av Norrbottensteaterns ensemble, som spelar En handelsresandes död. Foto Inger Marklund

Klassiskt drama på Norrbottensteatern i vår

Norrbottensteatern spelar Arthur Millers världsbrömda drama En handelsresandes död från och med premiären den 8.e mars. Den ska spelas både i Luleå och ute i länet, bland annat på skolor.

Teaterchef Erik Kiviniemi ska regissera och skådespelare blir Roger Storm, Anna Azcárate, Kjell Eriksson, Anders Lindgren, Anton Raukola, Ingemar Raukola, Andreas Rodenkirchen, Johan Rönneholm, Linda Wincent.

En handelsresandes död hade premiär på Broadway 1949 och har fått många priser för manus och dramaturgi. Arthur Miller ( 1915-2005) belönades med Pulitzerpriset för pjäsen. Han anses vara en av de största amerikanska dramatikerna.

Pjäsen handlar om Willy Loman, som desperat försöker hålla uppe en fasad av sig själv som framgångsrik försäljare. Han överför sina vanföreställningar av lycka på sina söner. Det handlar om brist på självkänsla och prestationskrav.

Det är ett ämne som i dag är mycket aktuellt, enligt Erik Kiviniemi, som tidigare har både spelat och regisserat pjäsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".