NLL avskedar Anders Mansten

Landstinget avskedade på onsdagen överläkaren och numera politikern Anders Mansten.

Landstinget anger att bakgrunden till deras ställningstagande är den arbetsmiljöutredning som genomförts vid basenheten operation/intensivvård/ambulansenhet vid Piteå älvdals sjukhus.

Då enades landstinget, Sveriges Läkarförbund och läkaren Anders Mansten om ett åtgärdsprogram för att skapa en bra arbetsmiljö.

Enligt NLL så bröt Anders Mansten kort därefter överenskommelsen och på grund av det finns en uppenbar risk för att arbetsmiljön ytterligare försämras.

Som ytterligare motivering till att avskeda Anders Mansten anger NLL att han också, i direkt strid med sina åligganden och sitt ansvar som överläkare i Norrbottens läns landsting, lämnat ut uppgifter till massmedia om en identifierbar patients sjukdomstillstånd.

Landstinget har därför beslutat avskeda Anders Mansten från hans befattning som överläkare vid Piteå älvdals sjukhus. Berörda parter har i dag informerats om landstingets beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".