Resursbrist bakom brister på Aspgården i Boden

Socialnämnden i Boden har små möjligheter att rätta till bristerna på behandlingshemmet Aspgården. Det säger nämndens ordförande Judith Svanberg, med anledning av den kritik som riktas mot behandlingshemmet.
Det var efter klagomål från tidigare patienter som länsstyrelsen i våras gjorde en inspektion av det kommunala behandlingshemmet Aspgården i Boden. Länsstyrelsen konstaterade att det fanns brister i vården och riktar också kritik mot att Aspgårdens föreståndare samtidigt sitter som chef för missbrukarenheten på socialnämnden i Boden. Enligt länsstyrelsen kan det leda till att patienternas vårdbehov riskerar att hamna i skymundan till förmån för viljan att fylla platserna på behandlingshemmet. Judith Svanberg håller med om att det inte är idealiskt att ha en chef på två stolar, men säger att lösningen speglar de resurser som finns till förfogande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista