Satsning på damhockey i Luleå

Damhockey har sällan varit hetare än just nu. OS-silver efter en bra finalmatch mot Kanada med höga tittarsiffror gör att det råder damhockeyfeber just nu i Sverige. Luleå Hockey försöker nu satsa på tjejerna enligt klubbdirektören Hans Chrunak.

Frågan är hur mycket landets elitserieföreningar egentligen satsar på damsidan. Hans Chrunak, klubbdirektör för Luleå Hockey säger så här om hur Luleå Hockey satsar.

– Vi har uttalad målsättning om 100 nya tjejer till damhockeyn. I Luleå har det bildats en egen damkommitté från att tidigare ha legat under ungdomssektionen, säger Hans Chrunak.

Det handlar om en satsning på både bredd och elit berättar Luleås klubbdirektör.

– Steg 1 är att bredda och få större underlag. För elit behövs fler än de 17 tjejer som finns inom Luleå idag, säger Chrunak.

Det är nämligen inte någon större anstormning från unga flickor som vill spela hockey. Inte ännu iallafall, återstår att se vad OS-silvret gör.

Hans Chrunak var under tisdagen i Stockholm för klubbdirektörsmöte med elitserieföreningarna. På dagordningen för det mötet fanns inget om damhockey.

– Jag vet inte varför, säger Hans Chrunak.