Socionomutbildning startar i östra Norrbotten

Brist på socionomer gör att en internationell socionomutbildning nu startar i Östra Norrbotten. Utbildningschef Margareta Strömbäck vid högskoleförbundet Östra Norrbotten är glad över att äntligen fått igenom socionomutbildningen.

En internationell socionomutbildning startar nu efter påvisad brist av socionomer östra Norrbotten. Utbildningen ger eleverna auktorisering i både Finland och Sverige.

- Det här betyder otroligt mycket för oss, säger Margareta Strömbäck, utbildningschef vid högskoleförbundet Östra Norrbotten.

Undervisning och litteratur kommer att vara både på svenska och engelska. Som färdigutbildad blir eleverna auktoriserad socionom i både Finland och Sverige.

Utbildningen görs i samarbete mellan Kemi-Torinos yrkeshögskola och Högskoleförbundet östra Norrbotten. Sedan tidigare finns en likvärdig gränsöverskridande sjuksköterskeutbildning.

- På socionomlinjen finns det sammanlagt tjugo platser och vi tror att många kommer att söka denna utbildning, säger utbildningschef Margareta Strömbäck.

Utbildningen startar till hösten och undervisningen kommer att alternera mellan orterna Kemi Haparanda Kalix, Överkalix och Övertorneå. Undervisningen kan ske med webbkamera för de som anser att det är långt att köra. Sista ansökningsdag är den 9 april.