Partikamrat utmanar kommunalrådet i Arjeplog

Vid höstens val kommer Bengt Urban Fransson, inte bara att utmanas av andra partier om kommunalrådsposten i Arjeplog. Även inom det egna socialdemokratiska partiet kommer det en utmanare om posten.

Det är Elisabeth Branfeldt som meddelar att även hon kandiderar som kommunalrådskandidat.

- Jag har efter påstötningar från partikamrater och arjeplogsbor beslutat mig för att kandidera som kommunalråd till kommande val, säger Elisabeth Branfeldt (s).

Att hennes kandidatur till posten skulle splittra partiet i olika fraktioner är hon inte orolig för, och hon understryker att det inte är något missnöje mot det nuvarande kommunalrådet som gjort att hon valt att ställa upp:

- Bengt Urban har gjort ett bra jobb och vi samarbetar bra. Men jag ser det som en styrka att kunna visa att socialdemokraterna inte bara är en person.

Att Elisabeth Branfeldts lansering av sig själv inte skadar partiet håller inte det nuvarande kommunalrådet Bengt Urban Fransson (s) med om.

- Självklart är det en skada för partiet att man går ut i media och nominerar sig själv. Däremot om man hade hållit det internt inom partiet i en nomineringsprocess så hade inte det inte skadat partiet, säger Bengt Urban Fransson.