Hundratals unga sökte jobb

Flera hundra ungdomar besökte på onsdagen arbetsförmedlingen i Luleå för att söka jobb. Det var den så kallade Sommarjobbens dag och ett femtontal arbetsgivare fanns på plats för att informera om lediga jobb.

Petra Westberg var en av de arbetssökande.

- Jag söker lite olika jobb, både sommarjobb och ett fast jobb, men det verkar ganska svårt för jag har försökt länge. Det är tufft. Jag kan tänka mig att söka jobb i hela landet och även utomlands, säger hon.

Sommarjobbens dag ordnas för arbetslösa och företag i Fyrkanten sedan några år tillbaka och det behövs verkligen insatser, för omkring 15 procent av ungdomarna mellan 18 och 24 år i det här området är arbetslösa, medan den totala arbetslösheten är knappt 10 procent.

Men sommarjobben blir ändå allt fler och bland företagen som behöver arbetskraft är SSAB, Hugossons, Tidningstjänst och Luleå kommun, plus Excellent i Piteå och Boden, där Anne Ekpil är rekryterare. Hon tycker att många arbetssökande skulle platsa i företaget.

- Jag tycker att många arbetssökande här är intressanta. Många är intresserade av datorer med kundsupport och många har läst om oss, så jag har stora förhoppningar, säger hon.