Mystisk skottlossning i Vuono

Polisen i Haparanda har fått en anmälan om en mystisk skottlossning. Det var en kvinna som i helgen åkte längdskidor i Vuono i närheten av en skjutbana som fick en obehaglig upplevelse. Polisen rubricerar det hela som framkallande av fara.
– Det hela är lite underligt , säger Jan Nilsson på polisen i Haparanda.

Polisen har förhört kvinnan som rapporterade in skottlossningen. Hon var ute på skidor i spåret när hon först hörde skott, men eftersom hon visste att skjutbanan ligger i närheten reagerade hon inte på det utan kände sig trygg och åkte vidare.


Men sen kom det två tydliga så kallade spårljusskott rakt mot henne. Skotten landade bara 20 meter ifrån kvinnan som blev livrädd och la sig ner i spåret. Hon upplevde att skotten kom högt ifrån vilket enligt Jan Nilsson på polisen i Haparanda kan tyda på att skytten skjutit i luften.

– Vi har även hittat tomhylsor på skjutbanan. De verkar vara av militär sort och ser ut att vara färska, säger han.

När kvinnan efter ett tag vågade sig vidare i skidspåret hörde hon automateld som lät nära, men hon hade svårt bedöma avståndet.

Det rapporteras också om en norsk långtradarchaufför som på lördagen ska ha fått ett skott genom vindrutan när han passerade Vuono. Han blev så rädd att han inte vågade stanna och rapportera händelsen, utan väntade med det till han kommit till Norge.

– Det vet vi inte mera om nu, utan vi väntar på samtal från norsk polis, säger Jan Nilsson.