Lagens strängaste straff i grovt incestmål

Lagen strängaste straff - 14 års fängelse - det krävde åklagaren mot den 51-årige man bördig från Norrbotten, men nu boende i Uddevalla, och som två gånger gjorde sin unga dotter med barn och enligt flickan tilltvingat sig hundratals samlag med henne från när hon var 10 år gammal.

Åklagaren Per-Åke Kvarnström höll sin slutplädering i rätten på fredagen. Det är bevisat med faderskapstest att pappan är far till till det barn som hans dotter, nyss fyllda 13 år, i december 2002.

Ett år senare gjordes hon gravid igen av sin far och fick abort. Däremellan och före och efter, från 10 års ålder till 15 år, tvingades den idag 16-åriga flickan till många hundra samlag med sin pappa.

Pappan levde ensam med sina två döttrar, som han fått vårdnaden om efter en vårdnadstvist med mamman. Trots att 51-åringen två gånger tidigare dömts för våldtäkt och grov misshandel och suttit tre år i fängelse. Vilket fick åklagaren att i sin slutplädering att verkligen ifrågasätta hur någonting sådant kunnat ske i Sverige.

Domen meddelas 17 mars.