Ska Luleå vända trenden till slutspelet?

På måndagskvällen spelas den sista omgången av grundserien innan hockeyns SM-slutspel börjar. Luleå har en negativ trend och behöver vinna mot Modo för att återfå självförtroende och tabellplacering. Backen Pekka Saravo och Emil Lundberg saknas.

Luleå har bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna. Två i rad har slutat med förlust. 2-5 mot Brynäs och 0-3 mot Timrå.

– Självfallet tar vi resultaten på blodigaste allvar. Vi har 16 förluster totalt och 11 av dem har kommit efter uppehåll i serien, kommenterar tränaren Jens Hellgren.

– Spelet mot Timrå var inte bra, snarare krampaktigt. Men nu jobbar vi för att formkurvan ska stiga igen och därför är mötet med Modo extra betydelsefullt. Vad vi behöver just nu är självförtroende. Liksom alla andra lag vill vi gå in i playoff med en positiv känsla, säger Hellgren.

Luleå har frågetecken för Pekka Saravo som varit sjuk. Emil Lundberg får stanna hemma eftersom hans fru väntar barn i dagarna. Robin Lindqvist, nu återställd efter knäskadan, går in på Emils plats tillsammans med Karl Fabricius och Ragnar Karlsson.