Meteorolog Andreas Livbom, F 21. Foto: Inger Marklund.

Missnöje bland akademiker på F 21

Det råder ett missnöje bland medlemmar i akademikerorganisationen Saco på flygflottiljen F 21 i Luleå över uteblivna lönesamtal.

Enligt en enkät hade bara omkring 30 procent av medlemmarna lönesamtal med sin chef i fjol och det är något som Saco-ordföranden Andreas Livbom inte är nöjd med.

– I min värld bör det närma sig hundra procent. Alla ska ha rätt till lönesamtal. Det är då, som individen får ett slags feedback på det arbete han presterar och får möjlighet att påverka sin lön.

– Det finns ett behov av att veta varför man får den lön man får, både när det gäller utveckling och vad man ska förbättra sig på. Det här är en av de viktigaste fackliga frågorna för oss.

– Det är en av de frågor, som engagerar medlemmarna mest. Det är fler som är missnöjd än nöjda, säger Andreas Livbom och hoppas att enkäten ska leda till en dialog med arbetsgivaren.

F 21:s personalchef Jan Isaksson kan inte säga varför det genomförts så få lönesamtal, men det ska bli förbättringar. Inriktningen är att alla ska få delta i såna samtal, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".