Snowboardpark inför säkerhetstest

Jonatan Johanssons dödsolycka under ett träningspass i snowboardgrenen bordercross har fått många att fundera på om sporten är för farlig. Bland annat vid en av Nordens största snowboardparker, Thunderpark i Gällivare, planeras det för säkerhetshöjande åtgärder.

Johan Olofsson har startat och driver snowboardparken i Gällivare säger att när de har byggt den så har säkerheten kommit i första hand. Han tror dock att det kan bli fler olyckor i bordercross.

– Det är ju en häftig sport så att olyckor händer ju hela tiden, men just det här med Jonatan var ju otroligt tråkigt att det skulle gå så illa. Han hade nog ganska mycket otur också, men det är tragiskt, säger Johan Olofsson.

Johan Olofsson tänker mycket på säkerheten i snowboardparken i Gällivare, bland annat funderar han på att införa ett speciellt test för alla som vill åka, som alla måste klara innan de kan börja köra. Redan innan den senaste dödsolyckan så tänkte Johan Olofsson och de andra på Thunderpark mycket på säkerheten.

– Vi har ju ett parkteam till exempel, som är de lite äldre grabbarna som har hjälpt till att bygga parken. När de åker säger de till folk som, till exempel, står på fel ställen, säger Johan Olofsson.

Jon Hedström, SR Norrbotten
jon.hedström@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".