Nya jobb vid Sicomp i Öjebyn

Industriforskningsinstitutet Sicomp, med säte i Öjebyn utanför Piteå, kan komma att öka sin personalstyrka rejält inom några år.
Om 5 år kan Sicomps personalstyrka på 25 personer ha vuxit till 40 personer tror dess VD Hans Hansson. För efterfrågan på tvåkomponentsplasten Composite ökar och då krävs det även mer forskning kring materialet. En av dom stora utmaningarna för industrin och forskningsinsitutet Sicomp är att försöka förena dom compositematerial som är starka, med de compositematerial som tål brand väldigt bra. I dag får den ena egenskapen i viss mån ge vika för den andra. Dom egenskaper som utmärker Composite är att det är ett starkt och tåligt material med låg vikt. Egenskaper som efterfrågas främst inom transportindustrin. Redan idag används Composite bland annat till flygplan och båtar och detaljer i bussar och tåg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista