Moderatpolitiker i blåsväder om erotikmässa

I Luleå debatteras om en kommande erotikmässa med stripsteaseshow ska få alkoholtillstånd. När vår reporter intervjuat moderaten Maria Salmgren om mässan, ville Gustaf Groth, även han högt uppsatt kommunpolitiker i Luleå också uttala sig i frågan.

Gustaf Groth frågade först Maria Salmgren om hon inte skulle uppträda på mässan. Sen fortsatte han med att säga att ideologiskt borde prostitution vara tillåtet eftersom moderaterna är för fri företagsamhet.

När det gällde själva erotikmässan och stripsteaseshowen hade han också åsikter:

– Det är klart att pojkarna ska få ha lite roligt, säger Gustaf Groth.

I dag säger Groth att han skämtat om det hela men att han står för det han sagt. Gustaf Groth sitter i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och byggnadsnämden i Luleå.

Moderaternas länsordförande Christer Hammarberg säger så här om Gustaf Groths uttalande:

– Det här tillhör väl avdelningen plumpa grodor. det är ett uttryck för det som brukar kallas grabbighet, vilket jag tror är fel. Det är nog en generationsfråga och kanske mer borde kategoriseras som gubbighet, säger Christer Hammarbergh.

Om Gustaf Groths parallell med friföretagsamhet och prostitution säger Hammarbergh:

– Det går inte att göra den jämförelsen, det blir bara osmakligt.

Maria Salmgren säger så här:

– Gustaf har ett lättsamt sinne och skojar väldigt mycket, det är hans sätt att vara. däremot delar jag inte hans syn på det här.

Christer Hammarbergh säger att det är viktigt att man som förtroendevald har klart för sig att man förtroendevald, oavsett om det spelas in eller inte.

– Här har han passerat gränsen för vad en politiker ska säga, säger Christer Hammarbergh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".