Ökat skydd vid RFSL:s lokaler

Hovrätten sänkte på måndagen straffet för de två män, som kastade in brandbomber i RFSL:s lokaler i Piteå. Båda hade tidigare dömts av tingsrätten till fyra och ett halvt års fängelse och den ene fick nu straffet sänkt till tre år och den andre till två år och sex månader.

RFSL:s ordförande i Norrbotten Jimmy Stenman är nöjd med att det i varje fall blev fängelse.

- Jag tycker att tingsrätten hade tagit ett bra beslut och markerat tydligt att man inte accepterar detta. Sedan är det svårt att uttala sig om hur hovrätten har tänkt.

Det var i höstas som de två männen kastade in brandbomber i huset i centrala Piteå, där Riksförbundet för sexuellt likaberättigande RFSL har verksamet och brandskadorna blev omfattande, men ingen person skadades.

Männen dömdes för mordbrand och försök till mordbrand och efter det har RFSL ökat skyddet av sina lokaler med bland annat brandlarm och mer belysning. Medlemmarna känner sig tryggare idag, säger Jimmy Stenman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".