SSAB får undantag från ståltull

SSAB Tunnplåt, som bl a tillverkar stålämnen i Luleå, har i veckan fått ytterligare dispenser från USA.s ståltullar men besvikelsen är fortfarande stor inom bolaget.
Av totalt 23 produkter som man begärt undantag för har SSAB Tunnplåt nu fått 14 godkända av den amerikanska handelsmyndigheten USTR. - Ett litet steg i rätt riktning, säger Tommy Löfgren informationschef på SSAB Tunnplåt. För bolagets tillverkning av stålämnen i Luleå får det här undantaget knappast någon direkt effekt på produktionen men samtidigt berör det strategiskt viktiga produkter för Tunnplåtsbolaget som Luleå kan beröras av på sikt. Sett för hela SSAB koncernen är det här senaste beskedet en stor besvikelse enligt Tommy Löfgren eftersom SSAB Oxelösund, som exporterar mest till USA, bara fått en produkt undantagen. Dessutom berörs företaget av de indirekta globala effekterna av USAs skyddstullar. Och sammantaget är det här inte bra enligt Tommy Löfgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista