Bättre arbetssituation vid hemtjänsten i Boden

Hemtjänsten i Boden har länge haft en mycket arbetsam situation, men nu verkar det som att det börjat bli bättre. I alla fall på området Kvarnen i centrala Boden.
För ett år sen hade personalen på området Kvarnen svårt att hinna med att ge alla gamla den vård som behövdes. Men för ett par månader sen bestämde man att arbetsgruppen skulle delas. Nu består arbetsgruppen av åtta personer istället för 15. - Sammanhållningen har blivit bättre och det är lättare att planerar verksamheten, säger undersköterskan Solveig Hendriksson. Men helt nöjda är inte personalen. För det är svårt att få enhetscheferna att stanna kvar. På 5 år har området Kvarnen haft 7 enhetschefer, den senaste började i Juni månad. Tid över till annat än att ge vård och städa åt vårdtagarna hinner personalen inte heller med. - Det behövs fler händer och fötter i vården säger Solveig Hendriksson. För 80-åriga Inger Sarela som får hjälp av hemtjänsten i Boden, innebär personalbristen att hon är fånge i sitt eget hem. - Ut kommer jag aldrig. Det vore underbart att komma ut. Det behöver man, säger Inger Sarela.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".