Ekfors Kraft polisanmäls för nazisymbol

Socialdemokratiska partidistriktet i Norrbotten funderar på att polisanmäla Ekfors kraft och dess ägare Mikael Styrman. Det hela gäller hur Mikael Styrman i en skyltkampanj har använt den socialdemokratiska symbolen tillsammans med en nazistisk symbol.

– Vi kommer att titta närmare på detta och det är mycket möjligt att vi går vidare med en polisanmälan, säger socialdemokraternas distriktsombudsman Leif Pettersson.

På stora skyltar argumenterar Mikael Styrman för sin sak och anklagar socialdemokratiska partiet för systematisk förföljelse. En dekal består av ett hakkors med den socialdemokratiska röda rosen.

Det är en mångårig och komplicerad konflikt mellan energibolaget Ekfors krafts ägare Mikael Styrman och staten i form av energimyndigheten och skatteverket. Det handlar om skatteskulder och koncessioner och att energimyndigheten satt Ekfors kraft under tvångsförvaltning.

En tvångsförvaltning som tog slut i veckan när Vattenfall, som fått uppdraget hoppade av. Orsaken till avhoppet var enligt Vattnfall att Ekfors vägrade lämna nödvändiga handlingar till dem. Men ägaren Mikael Styrman menar att det är socialdemokraterna som vill åt företaget.

– Det är vårt sätt att svara på att vi under sex års tid har varit utsatta för en mycket frän, hård och ohederlig förtalskampanj. Vi tycker att det kan räcka nu, säger Mikael Styrman.

– De kan börja behandla mig, min familj och mitt företag på ett anständigt sätt, säger Mikael Styrman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".