Unga och kvinnor får jobb i Arvidsjaur

De 60 jobben vid AMS etablering i Arvidsjaur kommer att bli 70 heltidstjänster. Hittills har åttio personer anställts och delvis utbildats, men tio av dem hamnar i Luleå.

Att det kommer att bli fler personer som får jobb än de utlovade finns det en förklaring till, säger Jan Johansson, platschef i Arvidsjaur.

- Vi ska vara 60 i bemanning ständigt. Vi kommer säkert att få tjänstledigheter, sjukdomar och barnledigheter som alla andra företag och med 70 personer så kommer vi att kunna hålla en minimibemanning på 60 tjänster, säger Jan Johansson.

Utöver att det blir fler tjänster så är de flesta som anställts yngre människor varav majoriteten är kvinnor, en grupp som tidigare har haft svårt att få jobb.

Det byggs för fullt nu för att anpassa de 1 200 kvadratmeter stora lokalerna, som tidigare fungerade som kanslibyggnad på K4. I mitten av maj räknar man på AMS med att ett 20-tal handläggare ska vara i drift i Arvidsjaur och i september ska verksamheten med minst 60 personer vara i gång.

Ulf Larsson, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".