Norrbotten får nya miljömål

Arbetet med att ta fram nya miljömål för Norrbotten pågår för fullt. Just nu är Länsstyrelsens förslag till nya miljömål för länet ute på remiss hos kommunerna.
Tanken med målen är att nästa generation ska slippa ta hand om våra miljöproblem. Och kraven kan så småningom innebära stora uppoffringar för länets industri och för norrbottningarna. Arbetet med att ta fram miljömål för Norrbotten har sitt ursprung i ett regeringsförslag med 15 nationella miljömål som Riksdagen sagt ja till. Det ska nu omsättas till läns- och kommunnivå. Arbetet handlar om alla aspekter av miljön, till exempel att minimera klimatpåverkan. Det kommer så småningom att märkas både för industrin och för den enskilde länsmedborgaren tror Gunnar Nilsson projektledare för miljöarbetet på Länsstyrelsen. - Vi har ju ett ganska vasst nationellt klimatmål och ska Norrbotten ta ett propotionellt ansvar för det målet då blir det en tuff miljö för industrin framförallt, och kommer inte industrin ta sin del av ansvaret här då är det nästan bara trafiken som återstår om man ska göra någonting från Norrbottens sida, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".