JTCC-satsning dyr affär för Arjeplog

Arjeplog kommuns satsning på att låta gymnasieelver delta i biltävlingen JTCC har blivit en dyr affär för kommunen.
Flera politiker som tidigare varit positiva till projektet har blivit tveksamma när kostnaderna passerat miljonstrecket och kan hamna på närmare två miljoner.

Kommunalrådet Bengt-Urban Fransson (s) tror dock att man ska ge projektet mer tid, annars kommer det pengar som hittills satsats vara bortkastade.

Vid årets slut är det troligt att kommunens racingsatsning på JTCC börjat närma sig två miljoner kronor. 22 elever deltar i  projektet, endast två av dessa är tjejer.

Men trots att det är en stor summa pengar som satsas på relativt få elever så tycker kommunalrådet Bengt Urban Fransson att satsningen är bra.

- Om man skulle se det som en ren ungdomssatsning skulle det vara för mycket pengar per elev. Men det är även ett drogförebyggande- och marknadsföringsprojekt och då är det en bra satsning säger Bengt-Urban Fransson.

Men även om kommunalrådet tycker att det är en bra satsning så är han tveksam till om kommunen skulle ha satsat om man från början hade vetat hur kostnaderna skulle bli.

- Hade vi vetat vid beslutet första gången att det skulle bli ytterligare 700 000 kronor så hade satsningen aldrig blivit av, säger Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".