Tågkompaniet anmäler Connex

Tågkompaniet har anmält Connex till Konkurrensverket. Det här efter att det franska bolaget i går vann kampen om persontågstrafiken i Norrland med ett anbud som Tågkompaniet anser är ett solklart fall av prisdumpning.
Det norrbottensbaserade företaget jobbar också på en överklagan till länsrätten. Tågkompaniets vice vd Björn Nyström berättar att man gått precis över nollstrecket när företaget de senaste åren har drivit trafiken för cirka 100 miljoner kronor per år. Connex bud låg på 62 miljoner. Förra året lade Connex och SJ ett anbud på trafiken via det gemensamma bolaget Nordpassagen. Det anbudet anmäldes till Konkurrensverket som ett samarbete mellan två dominerande marknadsaktörer. - Vi misstänker att Connex har återvunnit det tidigare anbudet. Det finns risk för en kartellbildning, säger Jan Johansson, vd för Tågkompaniet. Connex väljer att inte kommentera anmälan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".