Per-Olov Bucht och Ingemar Hansson. Foto Leif Nyberg SR.

Norrbottensgårdens slakteri räddas

Framtiden för bondeägda Norrbottensgårdens slakteri säkras i och med att NordChark går in som delägare och skjuter till aktiekapital.

Slakteriet har i flera år sen starten haft höga kostnader och redovisat minusresultat, men i och med det utökade samarbetet med NordChark ska den trenden brytas hoppas NordCharks VD Per Olov Bucht som satsat pengar på detta.

– Nu är gäller det att marknadsföra produkterna deras och jag är fullständigt övertygad om att det kommer att gå, säger Per Olov Bucht.

Slakteriet som startade sin verksamhet i nya lokaler hösten 2001 har fram till och med nu dragits med höga kostnader, bland annat som en följd av att man ökat sin vidareförädling från att enbart slakta till att också stycka. Men sen i oktober ifjol har man fört en diskussion med NordChark om utökat samarbete.

I helgen i samband med slakteriets bolagsstämma blev det klart att NordChark skjuter till drygt en miljon kronor och kommer därmed att äga 12 % av aktierna i det bondeägda slakteriet. Å det har i sin tur givit andra ekonomiska fördelar enligt Ingemar Hansson VD för Norrbottensgårdens Slakteri.

– Vi kommer att kunna vara mer offensiva på marknaden och ta fram nya produkter, säger Ingemar Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".