Norrbotten först att spara recept digitalt

Nu kommer alla norrbottningar kunna börja lagra sina recept digitalt på Apoteket. Inga gula receptlappar behövs och kunden kan alltid komma åt sina recept på vilket apotek kunden än besöker. Detta är det första steget i Apotekets satsning ”Mina läkemedel”.

Att hålla ordning på recepten är snart ett minne blott. Apoteket testar den första, av en rad nya tjänster, just nu i Norrbotten. Konkret innebär det att kunderna på Apoteket sparar sina recept digitalt på apoteket och kan sen hämta sina läkemedel på landets alla apotek med endast sin legitimation.

Du kan få en utskrift direkt på apoteket över recepten eller ringa in till apotekets kundcentrum och genom att uppge en kod få listan uppläst över telefon. Till hösten kommer kunder också att kunna få en överblick över dem via Internet.

Till ”Mina läkemedel” kommer Apoteket att koppla en rad tjänster. Det kommer att handla om läkemedelsinformation, rådgivning om hälsa och läkemedel, beställning med mera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".