Slarv med tandläkartider i Boden

1 000 fler patienter kunde ha fått tandvård under första kvartalet 2006 i Boden. Tandläkarstolarna i Boden har stått tomma i 650 timmar under årets första tre månader på grund av uteblivande och sena återbud hos tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister.

Samtidigt väntar 3 500 patienter i kö på att bli kallade. Om patienterna kom till avtalade besök och ringde återbud i så god tid att nya patienter skulle hinna kallas skulle köproblemet kunna lösas.

Det här innebär också stora kostnader för Folktandvården. När stolen står tom är det ändå en kostnad för personal och lokaler. Den avgift som tas ut för uteblivande och sena återbud täcker inte kostnaderna.

Därför vädjar verksamhetschef Ulla Sundesten till patienterna i Boden att komma ihåg att avboka sina tandvårdsbesök senast dagen innan och allra helst komma till bokade tider.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista