Plannja får Ryan som assisterande coach

Plannja Baskets mästarcoach David Visscher har fått en ny assisterande coach. Den gamle Plannjaspelaren Pat Ryan tar över efter Mattias Kenttä.

Pat Ryan har en lång och gedigen karriär bakom sig. Han kom till Sverige redan i slutet på 1970-talet och landade 1989 i Luleå för att spela med Plannja Basket. Sedan dess har han varit staden trogen sånär som på en ettårig sejour som coach för M7. Senast kommer han från Basketgymnasiet i Luleå, där han under flera år jobbat med några av Sveriges mest talangfulla spelare.

– Det känns jätteroligt att komma tillbaka till Plannja och jag ser fram emot att börja jobba. Genom åren har jag följt klubben på nära håll och många av spelarna har dessutom gått på basketgymnasiet, säger Ryan.

Nu får han jobba med David Visscher, som radat upp framgångarna som ligacoach. Guldmakaren själv ser fram emot samarbetet.

– Pat är en mångsidig basketcoach med erfarenhet på högsta nivå. Jag tror att vi kommer jobba ihop väldigt bra, säger Visscher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista