Ikeabygget i Haparanda den 9 maj 2006.

Många söker jobb på Ikea i Haparanda

Det har blivit ett stort intresse för att söka jobb som chef på Ikea Haparanda-Tornio. Elva chefstjänster har lockat 900 sökande från hela landet, men även från utlandet. Varuhuschefen Gunnel Norman är överraskad över att så många sökt de tjänster som nu håller på att besättas.

Ledningen för varuhuset i Haparanda-Tornio förstod att de skulle få en del ansökningar, men kanske inte så många som 900 till de 11 chefstjänsterna.

- Det är ett fantastiskt underlag att jobba med, säger varuhuschefen Gunnel Norman.

De sökande kommer från många olika håll. Många kommer från Norrbotten, men det kommer även ansökningar från övriga landet, Danmark, Finland och England.

- Så det finns alltså folk som är beredda att flytta till Norrbotten och jobba hos oss, säger Gunnar Norman.

Förutom de elva chefstjänsterna behöver Ikea 95 medarbetartjänster. Hittills är det omkring 200 personer, som sökt till dem.

- Det brukar faktiskt vara en stor mängd ansökningar till jobb hos Ikea. Till varuhuset i Kalmar, som öppnar efter midsommar, har 4 000 personer sökt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista