LTU får stöd för utbytesprojekt

Luleå tekniska universitet har beviljats 477 276 kronor för att genomföra tre student- och lärarutbytesprojekt tillsammans med lärosäten i utvecklingsländer under läsåret 2006/2007.

- Tanken är att stimulera samarbeten mellan lärosäten i Sverige och i utvecklingsländer, säger Ulf Melin, generaldirektör för Internationella programkontoret, som fattat beslutet.

Projekten får stöd från programmet Linnaeus-Palme, som finansieras av Sida och administreras av Internationella programkontoret.

- Det är viktigt att vi i Sverige är med i arbetet att stärka utvecklingsländerna. Samtidigt får vi också själva del av värdefulla kunskaper och erfarenheter, säger Ulf Melin.

Linnaeus-Palme vänder sig till lärare och studenter på högskolans grundnivå. Programmet kan ge stipendier både till utresande svenska deltagare, så kallade Linnaeusstipendier, och till hitresande utländska deltagare, Palmestipendier.

- Student- och lärarutbytena bör kunna ge långsiktigt positiva effekter både i utvecklingsländerna och här hemma i Sverige, säger Ulf Melin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista