Regionala stöd till länet ger 300 jobb

Norrbotten var det län som fick mest regionala stöd ifjol vilket också beräknas ge drygt 300 nya jobb. Det visar en ny årsrapport från Nutek, verket för näringslivsutveckling.
3,2 miljarder kronor totalt delades ut i Sverige ifjol i i olika regionala stöd. Företag i Norrbotten fick totalt sett 90 miljoner kronor i stöd 2001, mest i landet. Det visar den rapport om stöden som Nutek nu lämnar över till Regeringen. En rapport som visar att tre fjärdedelar av stöden gick till de fyra nordligaste länen. För Norrbottens del handlar det huvudsakligen om investerings-, transport- och sysselsättningsstöd men även landsbygdsstöd. Att Norrbotten toppar listan på stöd och arbetstillfällen beror enligt Nuteks Generaldirektör Per Ola Eriksson på att investeringsviljan i länet varit hög under 2001. - Vi har många duktiga företag som utvecklar sin produktion för att möta konkurrensen, flytta fram positionerna och därmed också skapa ny sysselsättning, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".