Kammarrätten ger Luleå kommun rätt

Kammarrätten i Sundsvall fastslog den 12 maj 2006 att Luleå kommun inte brutit mot lagen om offentlig upphandling när den köpte nya möbler, bland annat stolar för konferens och besökare, till stadsbyggnadskontoret. Luleå kommun hade valt den leverantör som bäst uppfyllde kommunens krav.

Företaget Conforma Inredning AB, som lämnat det billigaste anbudet, överklagade kommunens beslut till länsrätten och fick rätt. Luleå kommun överklagade i sin tur länsrättens dom.

Efter kammarrättens dom den 12 maj 2006 står det klart att Luleå kommuns beslut vid upphandlingen var rätt. Kammarrätten anser att såväl kommunens förfrågningsunderlag som utvärderingskriterier kan godtas.

Vidare anser den att den stol som Conforma Inredning AB erbjudit skiljer sig så mycket från den stol kommunen frågat efter att den inte kan anses ha likvärdiga funktionella egenskaper.

Kommunens överklagande har därför bifallits och länsrättens dom upphävts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".