Torbjörn Tosser, Rektor NTI gymnasiet Luleå. Foto Leif Nyberg

NTI gymnasiet planerar för två nya program

Inom de närmaste två åren planerar friskolan och NTI gymnasiet i Luleå att öppna två nya program. Enligt skolledningen har man lämnat in en ansökan till skolverket om detta.

Samtidigt som allt fler friskolor vill etablera sig i Luleå planerar NTI alltså en utökning och har lämnat in en ansökan till skolverket om det.

- Vi har i första hand nu sökt att få naturvetenskapligt program och samhällsvetenskapligt program att starta med. Det är de närmaste planerna inom ett par år framåt, säger NTI gymnasiets rektor Torbjörn Tosser.

Rektor Torbjörn Tosser räknar med att de två nya gymnasieprogrammen kan komma igång tidigast nästa läsår, men mer realistiskt hösten 2008.

NTI gymnasiet, som är det första friskolegymnasiet i Luleå, har nu varit verksamt i snart två läsår. Hösten 2004 startade NTI i Luleå. Idag har de två gymnasieprogram, ett medieprogram och ett elprogram med datorteknisk inriktning.

Hör mer om det här i vårt eftermiddagsprogram Puls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".